onsdag 26 juni 2013

Varierbara halsband

Klicka på bilderna för att se dem i större format.
Får du beslutsångest när du ska designa ett halsband? Ska det vara en eller flera rader, olika material, olika färger? Med nya MultiStrand connectorn kan du tillverka varierbara halsband där du kan ha en eller flera rader pärlor eller kedjor beroende på vad du känner för just idag.
 
Du kan skapa ett helt "bibliotek" med pärlband och kedjor och välja design efter kläder och tillfälle. Ett tvåradigt vitt pärlhalsband till "den lilla svarta" kan bli en del av ett romantiskt flerradigt sommarhalsband. Med kedjor till får du en tuffare look till kvällen. Du behöver inte ens klippa kedjan i bitar, utan kan dra en längre kedja fram och tillbaka flera gånger.

Pärlbanden behöver inte ha några lås, utan det räcker att de har en sluten motring i varje ände. Motringen bör ha en innerdiameter på minst 4 mm. Du kan även sätta korta kedjor eller flera sammanlänkade motringar i ändarna av pärlbanden så att du kan variera pärlbandens längd relativt varandra.

MultiStrand connectorn består av två krokar som sitter ihop med ett gångjärn. På gångjärnet sitter även en fast ögla där du kan montera fast ett lås. Sätt gärna en förlängningskedja på andra sidan, så att du kan variera längden på halsbandet. Du behöver två connectors till ett halsband, en på varje sida.Så här fäster du pärlband på connectorn:

Instruktionerna visar en connector så som de levereras utan lås. Du bör dock montera fast ett lås (medföljer ej) innan du hänger pärlband och kedjor på connectorn.

Steg 1: Öppna krokarna och trä på kedjor och pärlband på den ena kroken.
 Steg 2: För pärlbanden längst in på kroken och fäll ihop krokarna.
Steg 3: För ner pärlbanden på den andra kroken så att de hänger på båda krokarna samtidigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar