onsdag 26 juni 2013

Varierbara örhängen

Dagens andra nyhet är brisyrer med öppen ögla så att du lätt kan byta berlocker. Brisyrer är en av de säkraste och bekvämaste modellerna på örkrok. De har en låsflärp med gångjärn så att de inte ska ramla ur öronen, och de har inga pinnar eller spröt som sticks. Jag har på mig mina dygnet runt.

Den enda nackdelen med brisyrer är att de kostar lite mer än vanliga örkrokar av fiskekroksmodell.

Dessa nya brisyrer har en ögla som är öppen inåt. Då behöver du bara ett par brisyrer och kan byta själva hänget när du vill ha något nytt i öronen.

Idéer
Klicka på bilderna för att se dem i större format.

Gör egna berlocker och kombinera upp till tre stycken på samma brisyr. Om du har ett halsband med en MultiStrand connector kan du göra berlocker som matchar de olika pärlsträngarna, så kan du alltid ha örhängen som matchar ditt halsband. Här ser du ett par enkla exempel, men självklart kan du göra stora avancerade hängen också.  
Du kan även hänga på en färdig berlock i silver. Vad vill du ha för motiv idag?
Samlar du på lampworkpärlor? Häng dem i öronen och visa upp dem! Klipp ett par cm 2,5 mm ärtkedja och länka fast en 4 mm silverpärla med hjälp av en hattpinne i ena änden. Då kan du trä lampworkpärlor med 3 mm hål på kedjan och hänga upp kedjan i brisyren. Byt pärlor när du vill!

Till pärlor som har större eller mindre hål än 3 mm kan du använda tjockare eller tunnare kedja. Se bara till att länka fast en tillräckligt stor pärla som stopp i ena änden. Gör flera kedjor med olika längder för att passa olika långa och olika många pärlor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar