onsdag 9 september 2015

Biorhca - smyckesmässa i Paris

Äntligen har vi hunnit iväg på en smyckesmässa igen! Den här gången blev det höstupplagan Bijorhca i Paris. Jag har länge velat åka till Bijorhca, men tiderna har inte passat och vissa år har de bara haft mässan i januari. Paris i januari låter inte alls lika lockande som Paris i september, eller hur ;-)

Fotoförbud råder inne på mässan, så det här är
enda fotot jag tog :-)

Bijorhca är i huvudsak en inköpsmässa för smycken och klockor, men de har även en avdelning där man kan köpa pärlor och material och ta med sig på en gång. Målgruppen är guld- och silversmidesbutiker och professionella smyckesdesigners, så här snackar vi inte om glaspärlor eller billiga pläterade metalldelar. Dyra halvädelstenar säljs på hel sträng, och de metalldelar som säljs på lösvikt är äkta silver. 

Jag passade på att köpa fina halvädelstenar i sådan prisklass att jag vill se stenarna innan jag köper dem. De kommer upp i webbshoppen så småningom, och säljs då styckvis. Första tjing får ni som kommer på pärljunta eller söndagsöppet nu på söndag den 13/9 (2015). 

En del av mina inköp. 

Speciellt nöjd är jag med brioletterna och de toppborrade dropparna som jag hittade. Jag har ofta haft otur med dålig kvalitet och trasiga pärlor när jag har handlat sådana över nätet, så det var skönt att kunna välja ut bra strängar helt själv. Ola var ovärderlig som ett extra par ögon att dubbelkolla att strängarna jag valde ut såg bra ut. 

Vi träffade även en representant från Beadsmith, som var på plats med en egen monter och presenterade nya verktyg och pärlor. Eftersom de bara säljer till pärlbutiker var det ganska lugnt i deras monter, så vi fick ett långt och givande samtal med dem. Nu är jag väldigt pepp att beställa både påfyllning och lite nytt därifrån :-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar