torsdag 20 augusti 2015

Smycken, trender och personlighet

Igår var jag på branschmässan Formex i Älvsjö. Mässan är inriktad på presenter, inredning, kläder och accessoarer, men den ger mig inspiration och väcker många tankar.

På Formex finns prylar och bijouterier av alla möjliga stilar. Även det som inte känns helt inne just nu finns i något hörn, hos någon liten leverantör som brinner för sin egen stil. Det fick mig att fundera på smycken och trender.

Ett smycke är personligt och speglar bäraren. Smycket är inget du måste ha på dig för att skydda dig mot kyla eller värme, utan det är något du väljer att ha på dig för att uttrycka dig. Kanske väljer du smycket efter dina kläder och din stil, men det kan också ha ett budskap eller ett sentimentalt värde för dig.

Vår smak utvecklas med tiden. Vi tar intryck av nya idéer och trender, men väljer och anpassar dem efter vår egen personlighet. Det vi tycker om tar vi till oss, det andra struntar vi i. Även den som tycker om att alltid bära senaste modet gör ett personligt val, eftersom modet har många stilar. Du kan inte ha alla stilarna på en gång utan väljer de du tycker bäst om.

Därför finns det alltid utrymme för många sorters smycken. Du som skapar egna smycken har kanske märkt att du får bäst resultat och har roligast när du tycker att det du gör är vackert. Gillar du den senaste trenden? Skapa på och ha roligt! Gillar du den inte? Strunta i den! Tillverkar du smycken i huvudsak för att sälja kan det självklart vara värt att studera de senaste trenderna, men våga ändå följa din egen smak. Gör din egen variation, eller satsa på andra trender som inspirerar dig mer. Bli bra på det du tycker om att göra, då tar du fram den bästa sidan av dig själv :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar