onsdag 13 juni 2018

Fem tips för snabbare brevförsändelser

Många brev och paket blir försenade eller går sönder i onödan. Under mina elva år i med webbshop har jag lärt mig en hel del om hur jag som avsändare kan göra för att varorna ska komma fram snabbare. Här är mina bästa tips för att minska förseningar när du skickar varor med posten:

1) Sätt avsändaradressen på baksidan och dra ett diagonalt streck eller kryss över den
Om avsändaradressen sitter på framsidan utan kryss kan sorteringen inte enkelt se vad som är avsändare och vad som är mottagare. Det leder till långsammare hantering och förseningar.

2) Tjepa över "flärpar" på kuvert och paket
Även om den inbygda klisterremsan i t.ex. bubbelplastkuvertet håller så kan flärpen fastna i nånting och försvåra hanteringen. I värsta fall fastnar kuvertet i sorteringsmaskinen och blir försenat eller går sönder. Samma gäller för paket.

3) Använd en stadig kartong när du skickar paket.
Anledningen är enkel: tunna kartonger går sönder och trasiga paket kan bli försenade. Till exempel är varors egna lådor sällan tillräckligt tjocka. Kom ihåg att tejpa ordentligt över alla flikar, även på undersidan (se punkt 2).

4) Packa paket så att innehållet inte förflyttar sig (skramlar) i lådan när du skakar paketet
Detta är självklart när innehållet är skört, men även när innehållet i sig inte kan gå sönder kan själva lådan gå sönder av att innehållet stöter till det. Knö ner bubbelplast, tidningspapper eller annat packmaterial så att du mer eller mindre måste pressa för att få igen lådan. Tejpa sedan ordentligt för att hålla ihop paketet.

5) Fördela vikten i paket så att paketet inte är tyngre i ena änden/kanten
Lägg helt enkelt tunga saker i mitten av paketet. Om lådan är för stor, börja med t.ex. knöglat tidningspapper på botten innan du lägger i sakerna och fyller på med mer tidningspapper. 
Detta underlättar hanteringen av paketet och minskar risken för att det går sönder.  

Punkt 3-5 gäller förstås även när du skickar med DHL, Schenker och andra budfirmor :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar