torsdag 20 december 2012

Mässor och träffar 2013

Dags att börja kryssa för i datum i kalendern för 2013? Här är några mässor och pärlträffar att skriva upp (uppdaterat med mineralmässor och datum för Formex i augusti):


17-20 januari: Formex i Älvsjö. Fackmässa för inredningsdesign, presentartiklar och accessoarer. För dig som tillverkar smycken kan det vara ett tillfälle att spana på trender på bijouteri-fronten. Eftersom det är en fackmässa måste du ha företag för att komma in.

26-27 januari: Kreativa Mässan i Haninge. Publikmässa för olika typer av hantverk och handarbete. Shoppa och lär dig nytt på workshops.

15-17 februari: Syfestivalen i Älvsjö. Publikmässa för handarbete och pärlor. Här kan du shoppa pärlor, prova på något nytt och hitta inspiration.

22-24 februari: Symässan i Göteborg (Kviberg). Publikmässa för handarbete och pärlor.

8-10 mars: Bead Lovers Meet i Lund. Pärlträff med över 100 deltagare. Lär dig nytt på workshops, inspirera och inspireras av andra, och shoppa hos butikerna som är på plats. Om du inte har fått plats på pärlträffen kan du ändå shoppa hos butikerna den 9:e mars.

15-17 mars: Stora Symässan i Malmö. Publikmässa för handarbete och pärlor.

6-7 april: Mineral- och smyckestensmässan i Göteborg. Göteborgs Geologiska Sällskap arrangerar mineral- och smyckestensmässa.

6-7 april: Stockholm Scrap and Pearl event i Stockholm. Scrapbooking- och pärlträff med plats för 500 deltagare. Många butiker på plats.

3-5 maj: Pärla! i Göteborg. Pärlträff med plats för över 100 deltagare. Även här bjuds det på workshops, inspiration och shopping. Anmälan är öppen till mitten av januari och det finns platser kvar.

15-18 augusti: Formex i Älvsjö. Fackmässa för inredningsdesign, presentartiklar och accessoarer. För dig som tillverkar smycken kan det vara ett tillfälle att spana på trender på bijouteri-fronten. Eftersom det är en fackmässa måste du ha företag för att komma in.

6-8 september: Precious i Älvsjö. Fackmässa för smycken och klockor. Här kan du spana på trenderna för smycken i ädelmetall och se intressanta föredrag. Eftersom det är en fackmässa måste du ha företag för att komma in.

27-29 september: Syfestivalen i Borås. Publikmässa för handarbete och pärlor. Här kan du shoppa pärlor, prova på något nytt och hitta inspiration.

25-27 oktober: Syfestivalen i Älvsjö. Publikmässa för handarbete och pärlor. Här kan du shoppa pärlor, prova på något nytt och hitta inspiration.

24 november: Mineralmässan i Stockholm. Stockholms Amatörgeologiska Sällskap arrangerar mineral- och smyckestensmässa i Stockholm.


Under hösten blir det sannolikt även stor pärlträff i Täby (PUSS) men datum för detta har inte publicerats än.

Västerås Amatörgeologiska Sällskap arrangerar också årligen en mineralmässa. Datum för 2013 är inte publicerat än.

Har du tips på större mässor och träffar i Sverige som saknas i listan? Skriv gärna en kommentar eller skicka mail till mig (info@silvergrejs.se)!

P.S. Jag har ännu inga planer på att ställa ut på någon av dessa mässor eller träffar (kanske till hösten 2013). Däremot kommer jag som deltagare på Bead Lovers Meet och Pärla!, och jag brukar titta in på både Formex och Syfestivalen om jag hinner :-)

2 kommentarer:

  1. 6-7 april: Mineral- och smyckesstensmässa i Göteborg - http://www.geologerna.se/index.php?sida=mineralmassan

    SvaraRadera
  2. Tack anonym! Nu har jag lagt till mineralmässor både i Göteborg och i Stockholm. Västerås hittar jag inget datum för än.

    SvaraRadera